Inhoud

Het succes van wetgeving staat of valt met de toepassing ervan in de praktijk. Rechters geven dagelijks gestalte aan die rechtspraktijk en wetgeving is daarbij hun belangrijkste instrumentarium. Zij ervaren dat wetgeving en de wijze waarop deze is opgesteld hun werk moeilijker of gemakkelijker kan maken. De kwaliteit en daarmee ook de effectiviteit van wetgeving kan worden bevorderd door te profiteren van de rechterlijke ervaring. Daarvoor is inzicht nodig in de organisatie, de werkwijze en de praktijken binnen de Rechtspraak en de praktijkervaringen van rechters. Het is een wereld die gewoonlijk buiten het blikveld van de wetgevingsjurist ligt.

Deze cursus probeert daar verandering in te brengen door een kijkje achter de schermen van de rechterlijke macht te bieden en biedt de mogelijkheid hierover van gedachten te wisselen.

NB: deze cursus is ook opengesteld voor de trainees van de geaccrediteerde masteropleiding van de Academie.

Resultaat

Na afloop van de cursus weet u hoe de rechterlijke organisatie is samengesteld en functioneert en heeft u inzicht in de wisselwerking tussen wetgeving en de toepassing daarvan door rechters.

Doelgroep

Wetgevingsjuristen

'Ik ben veel meer te weten gekomen over hoe wetgeving in de praktijk door rechters gehanteerd wordt.'

'De docent was zeer prettig en deskundig. Er werden interessante onderwerpen behandeld en discussies gevoerd.'

Uitvoeringen

-
-
0 dagen
€ 400,00
inschrijven

Docenten

Meer informatie

drs. Alice Kieboom
Opleidingscoördinator

a.kieboom@acwet.nl
070 - 312 98 37

Deze cursus op maat?

Wilt u een cursus alleen met uw afdeling volgen? Heeft u niet gevonden wat u zocht?