Doelgroep

Wetgevingsjuristen en overheidsjuristen

Inhoud

Aan de hand van de top 10 van de grootste valkuilen bij conflicten, trainen de deelnemers vaardigheden in conflicthantering. In deze interactieve 2-daagse training wordt de jurist binnen de Rijksoverheid zich bewust van zijn eigen houding in conflictsituaties en ontwikkelt hij competenties om beter om te gaan met de weerstand die hij en de ander hebben veroorzaakt. Rechtvaardigheid en respect zijn daarbij belangrijke noties.

De deelnemer doorloopt als het ware een conflictreis via vele conflictsituaties die zich in de praktijk van de Rijksoverheid kunnen voordoen.

Gaandeweg traint hij onder meer hoe hij zich het best kan voorbereiden, hoe hij iemand die in zijn standpunt vastzit, kan ‘loswrikken’, hoe hij coöperatief gedrag kan stimuleren en hoe hij zijn eigen emoties kan reguleren. De mogelijkheid bestaat om eigen casuïstiek te trainen.

De eerste dag staat procedurele rechtvaardigheid centraal en hoe om te gaan met de twee meest voorkomende conflictgedragingen. Op de tweede dag verdiepen we de kennis en kunde door in te zoomen op de dramadriehoek en gedragsbeïnvloeding met de Roos van Leary.

Resultaat

Na deze training is de jurist in staat om conflicten adequater te managen.

‘Goede afwisseling van verschillende, aanvullende werkvormen, zowel theoretisch als praktisch.’

‘Zeer goede moderatie van trainer, enthousiast, goed verwachtingsmanagement en goed inspelen op behoeftes van de groep.’

‘Het meest waardevol aan de training vond ik dat zo concreet werd gemaakt hoe je met lastige situaties op het werk kunt omgaan.’

'Veel oefenen, veel praktijkvoorbeelden en goede link tussen theorie, concrete ervaringen en oefenen.'

Uitvoeringen

Docenten

Meer informatie

drs. Alice Kieboom
Opleidingscoördinator

a.kieboom@acwet.nl
070 - 312 98 37

Deze cursus op maat?

Wilt u een cursus alleen met uw afdeling volgen? Heeft u niet gevonden wat u zocht?