Inhoud

Het schrijven van adviezen is een belangrijke taak van overheids- en wetgevingsjuristen. Voor beleidsambtenaren, parlementariërs en bewindslieden is juridisch advies vaak moeilijk te lezen: de wijze van redeneren en het taalgebruik van de jurist zijn bij hen onbekend.

In deze training leren de deelnemers hoe zij de adviezen zodanig kunnen onderbouwen, structureren en formuleren dat hun teksten daadwerkelijk begrepen worden. Ook wordt aandacht besteed aan een efficiënte werkwijze bij het schrijven. Uw eigen teksten worden in de training getoetst aan moderne taalkundige inzichten en u krijgt advies over uw eigen werk.

Resultaat

Na afloop van de training zijn uw schrijfproces en schrijfstijl verbeterd; weet u een schrijfklus goed voor te bereiden en efficiënt aan te pakken en kunt u over ingewikkelde materie helder, bondig en overtuigend schriftelijk adviseren.

Doelgroep

Wetgevingsjuristen en overheidsjuristen

Programma en dagdelen - Effectief adviseren over complexe materie

BijeenkomstDatumTijd
Effectief adviseren over complexe materie17/09/202021:41 - 21:41
Effectief adviseren over complexe materie24/09/202021:41 - 21:41

'De trainer verstaat de kunst om op het eerste oog droge onderwerpen, zoals werkplannen, tekststructuur en grammatica, op een toegankelijke en aantrekkelijke manier te behandelen.'

mr. H. (Hilde-Lotte) Bouius BA, Jurist bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
‘Ik kan deze training van harte aanraden aan iedereen die regelmatig schriftelijk adviseert. Je leert kritisch naar je eigen teksten te kijken en daarnaast vroegtijdig stil te staan bij de bouwstenen van een goed advies.’

Uitvoeringen

-
-
0 dagen
€ 1.000,00
inschrijven
17/09/2020
-
2 dagen
€ 0,00
inschrijven

Docenten

Meer informatie

drs. Alice Kieboom
Opleidingscoördinator

a.kieboom@acwet.nl
070 - 312 98 37

Deze cursus op maat?

Wilt u een cursus alleen met uw afdeling volgen? Heeft u niet gevonden wat u zocht?