Inhoud

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (verder: AVG) en de Uitvoeringswet AVG (UAVG) zijn op 25 mei 2018 in werking getreden. Er zijn vele cursussen over de AVG maar wat betekent deze verordening eigenlijk concreet voor jouw werk als wetgevingsjurist? Worstel jij soms ook met vragen bijvoorbeeld over het begrip ´grondslag´? Of wat ´doelbinding ´ nou precies inhoudt en welke invloed dat beginsel heeft? En hoe het zit met die bijzondere categorieën van persoonsgegevens? Onder welke voorwaarden mogen die eigenlijk worden verwerkt?

In deze cursus staat de vraag centraal wat er in nationale wetgeving nog moet of mag worden geregeld en hoe die wetgeving dan vervolgens vorm te geven. Daarnaast leer je waaraan je extra aandacht moet besteden in de memorie van toelichting en waarop de Autoriteit Persoonsgegevens en de Raad van State letten. Er komen vele voorbeelden en praktische tips aan de orde.

Resultaat

Na deze cursus weet je welke elementen je altijd in wetgeving zal moet opnemen als het verwerken van persoonsgegevens aan de orde is. Verder kun je de belangrijkste valkuilen tijdig ontdekken en weet je waar je de nodige nadere informatie kan vinden als je meer verdieping zoekt.

Doelgroep

Wetgevingsjuristen

Programma en dagdelen

BijeenkomstDatumTijd
AVG-proof wetgeven 16/04/202015:04 - 15:04

Uitvoeringen

16/04/2020
-
1 dag
€ 200,00
Vol, zet mij op de wachtlijst

Docenten

Meer informatie

drs. Alice Kieboom
Opleidingscoördinator

a.kieboom@acwet.nl
070 - 312 98 37

Deze cursus op maat?

Wilt u een cursus alleen met uw afdeling volgen? Heeft u niet gevonden wat u zocht?